Tensil-Pro: Dispozitivul inovator de la Marcegaglia de măsurare online este patentat

1 Octombrie, 2019

Tensil-Pro: Dispozitivul inovator de la Marcegaglia de măsurare online este patentat

Marcegaglia Carbon Steel a înregistrat un patent pentru noul sistem Tensil-Pro care permite măsurarea continua a proprietăților de rezistență la tensiune a oțelurilor și a caracteristicilor microstructurale ale materialelor metalice.

Sistemul Tensil-Pro System, acronim pentru TENSILe-structure PROperties, este un model matematic care, printr-un sistem de ecuații fizice, poate evalua proprietățile mecanice și proprietățile microstructurale pe baza datelor de la proceselor de laminare la rece și laminare. Pentru această caracteristică, Tensil-Pro poate fi aplicat atât pe banda laminată la cald, cât și la rece.

În amănunt, proprietățile metalurgice detectate sunt rezistența la tracțiune, elongația la rupere, fracția austenitică în furnalul CAL/HDG (prin intermediul ecuației Feral), granulația feritei în produsul final, fracția recristalizată și fracția martensitică (atât pentru oțeluri bifazice cât și pentru oțeluri inoxidabile austenitice).

Caracterul novator al Tensil-Pro este confirmat de asemenea prin posibilitatea de utilizare a dispozitivului și pentru oțeluri inoxidabile austenitice și aliaje de aluminiu. În mod curent, pentru aceste materiale nu exist[ dispozitive capabile s[ m[soare continuu proprietățile metalurgice susmenționate.

Modelul dezvoltat pentru măsurarea online permite obținerea microstructurii dorite printr-un proces de temperare eficient, îmbunătățind proprietățile mecanice și capacitatea de formare a oțelurilor cu rezistențe mari, odată cu menținerea unui consum de energie redus.

Acest patent este rezultatul cercetării constante și continue care face ca Marcegaglia să fie un lider clar prin marea atenție față de detalii și calitatea pe tot parcursul procesului de producție.

Contactaţi-ne

MARCEGAGLIA ROMANIA
Taietura Turcului, nr.47
400221 Cluj-Napoca România
phone +40 . 264 560 560
fax +40 . 264 560 561
romania@marcegaglia.com

HEADQUARTERS

via Bresciani, 16
46040 Gazoldo Ippoliti,
Mantova Italy
phone +39 . 0376 685 1
info@marcegaglia.com
www.marcegaglia.com

Aboneaza-te la Newsletter

Share on:

Comments are disabled.