A fost prezentat proiectul „Casa Marcegaglia”

18 Iunie, 2019

A fost prezentat proiectul „Casa Marcegaglia”

GRUPUL MARCEGAGLIA

Marcegaglia, grupul global situat pe primul loc în transformarea oțelului, cu 5,8 milioane de tone prelucrate în fiecare an, operează cu 6.500 de angajați și în 25 de fabrici din întreaga lume, producând 5.500 de kilometri de artefacte din oțel inoxidabil și oțel carbon în fiecare zi, pentru peste 15.000 de clienți. În anul 2018, cifra de afaceri a activităților sale de bază (95 %) și diversificate (5 %) a depășit 5,3 miliarde de euro, cu un indice Ebitda de 411 milioane (386 milioane de euro se referă la Marcegaglia Steel). Fondat în 1959 de Steno Marcegaglia, acesta are sediul la Gazoldo degli Ippoliti (Mantova) și este controlat în totalitate de familia omonimă din Mantua, cu președintele Antonio Marcegaglia și cu Emma Marcegaglia, vicepreședinte, la conducerea asociației, în care aceștia ocupă, de asemenea, funcția de directori executivi generali. Amândoi, având aprobarea tatălui lor, obținută în 2013, au contribuit împreună pentru a garanta dezvoltarea continuă a grupului, consolidând rolul acestuia de lider pe piață.

Grupul, structurat în două societăți principale cu diferite unități, Marcegaglia Steel (care include activități de bază) și Marcegaglia Investments (pentru activități diversificate), este prezent într-o gamă variată de sectoare industriale, pe lângă sectorul principal al prelucrării oțelului, care includ, de asemenea, construcții, clădiri, produse casnice și de uz casnic, electromecanică, turism și imobiliare.

În 2019, grupul Marcegaglia a lansat un plan de investiții de aproximativ 600 de milioane de euro pentru următorii cinci ani pentru a consolida activitățile principalelor fabrici ale lanțului său de producție din Italia și din Europa.

CUM VA SĂRBĂTORI GRUPUL MARCEGAGLIA 60 DE ANI DE LA ÎNFIINȚARE

Grupul Marcegaglia va sărbători anul acesta 60 de ani de la înființare, printr-o serie de inițiative și evenimente care vor viza angajații săi (pentru că au contribuit la succesul companiei și la obținerea poziției de lider mondial în sectorul său), Fondazione Marcegaglia Onlus (pentru extinderea activităților în domeniul solidarității umane în Italia și în zonele cele mai sărace ale lumii) și, în principal, pe teritoriulsău, alături de comunitatea sa (ca forță principală și resursă de propulsie a dezvoltării sale continue și profitabile).

Pentru teritoriul Mantuan, care a devenit astăzi „capitala mondială a transformării oțelului”, grupul Marcegaglia va organiza cel mai grandios eveniment, pentru a-i oferi o realitate inovatoare importantă prin noul proiect „Casa Marcegaglia”, care va consolida toate valorile istorice, artistice, culturale, economice și socialepe care le împărtășește.

CASA MARCEGAGLIA

„Casa Marcegaglia” va fi o structură muzeală permanentă, situată pe o suprafață de1.300 de metri pătrați, în sediul grupului industrial omonim, situat în Gazoldo degli Ippoliti.

Marele complex muzeal va reconstitui istoria fondatorului, a familiei și a companiei Marcegaglia în fiecare dintre perioadele acestora de evoluție, printr-o poveste dinamică.

Itinerarul expoziției se va desfășura în opt etape tematice, fiecare etapă dispunând de diferite instalații interactive și spații ilustrative multifuncționale și va porni de la zona cu arboria parcului din fața intrării principale a sediului central, care va oferi un nou peisaj pentru toată zona înconjurătoare și unde veți putea să vă opriți și să descoperiți unele prezentări ale diferitelor conținuturi afișate în spațiile interioare. La intrare, oaspeții vor fi întâmpinați de o navă, o nouă construcție din oțel și sticlă, cu instalația „Buddha of Steel Life” de Zhang Huan și de punctele cu conținut care se derulează continuu. În centrul structurii, oțelul își va schimba forma transformându-se în artă și cultură, fiind încadrat de un teatrupentru conferințe, dezbateri și proiecții de filme captivante și emoționante. În interior, istoria, bogată în artefacte, amintiri și mărturii ale extraordinarei aventuri umane și antreprenoriale a fondatorului său, va fi cadrul pentru producția tuturor „produselor fabricate în Marcegaglia”, explicând cum se realizează cea mai mare gamă de produse din oțel semifinite și finite din lume. O academie, sub forma unei intersecții pentru educația de specialitate pentru formarea angajaților grupului, și o bibliotecă digitală, sub forma unei arhive istorice și tehnice actualizate continuu, vor fi etapele finale ale unei călătorii printr-o realitate antreprenorială și corporativă care a devenit importantă pentru teritoriul respectiv.

Proiectul „Casa Marcegaglia”, care va fi inaugurat în 2020, a fost conceput de arhitectul Vittorio Longheu, profesor de proiectare arhitecturală la Politehnica din Milano, iar custodele de artă, Elisabetta Pozzetti, se ocupă cu organizarea și dezvoltarea expoziției.

Rinaldo Arpisella
Director de comunicare al departamentului de Relații Instituționale al Grupului Marcegaglia – Relații Externe – Biroul de presă
via Giovanni della Casa, 12 • 20151 Milan, MI – Italia
telefon +39 02 30704280 • mobile +39 335 8001744 • fax +39 02 3087421
rinaldo.arpisella@marcegaglia.comwww.marcegaglia.com

 

Alessandra Ornati
Departamentul de comunicare al secretariatului Marcegaglia
via Giovanni della Casa, 12 • 20151 Milan, MI – Italia
telefon +39 02 30704258 • mobile +39 331 6916970
alessandra.ornati@marcegaglia.comwww.marcegaglia.com

Contactaţi-ne

MARCEGAGLIA ROMANIA
Taietura Turcului, nr.47
400221 Cluj-Napoca – România
phone +40 . 264 560 560
fax +40 . 264 560 561
romania@marcegaglia.com

HEADQUARTERS

via Bresciani, 16
46040 Gazoldo Ippoliti,
Mantova Italy
phone +39 . 0376 685 1
info@marcegaglia.com
www.marcegaglia.com

Aboneaza-te la Newsletter

Share on:

Comments are disabled.